Darttoernooien

Er zijn natuurlijk talloze darttoernooien, zowel op top- als op amateurniveau. Een darttoernooi kan al georganiseerd worden in de dorpskroeg om de hoek. Toch zijn er een paar toernooien die in Europa wat meer bekendheid hebben dan andere.

Enkele voorbeelden zijn:

  • Premier League Darts: Dit dartstoernooi duurt van februari tot mei, waarbij de finale wordt gehouden in de O2 Londen. Het toernooi is zo opgezet dat er vier darters zich kunnen plaatsen voor de competitie en dat er daarnaast vier wild cards worden uitgedeeld.
  • Lakeside World Darts: het Lakeside World Darts is het toernooi dat het meest aantal keer georganiseerd is tot nog toe. In Nederland eerder vrij onbekend, maar door deelname van bijvoorbeeld Raymond van Barneveld steeds bekender en populairder geworden. Ook voor dit toernooi kunnen vrouwen zich inschrijven. De plek waar dit toernooi wordt gehouden is zeer bekend en de British Dart Organization biedt dan ook op haar website een grote diversiteit aan informatie aan over hoe je aan kaartjes kunt komen en aan, wedstrijdschema's en de darters.
  • Dutch Open: De Dutch Open is het grootste darttoernooi van Nederland. Inschrijven is mogelijk voor mannen, vrouwen en junioren. Het is zelfs mogelijk om mee te doen in koppels. Ook dit toernooi wordt gespeeld volgens een knock-outsysteem waarbij de winnaar doorgaat naar de volgende ronde. Het toernooi heeft ook een internationaal tintje, aangezien darters uit andere landen zich ook kunnen inschrijven. In Nederland vooral heel bekend vanwege de grote toestroom deelnemers, maar ook de grote getale toeschouwers die op dit evenement afkomen. Voor dit toernooi zijn vele vormen van inschrijving beschikbaar. Voor dit toernooi maakt het niet uit hoe goed je kunt darten. Als je alleen al nieuwsgierig bent naar de sport en graag een keer wil deelnemen, is dat mogelijk.

Daarnaast zijn er een aantal darttoernooien die wereldwijde bekendheid en deelnemers hebben. Dit zijn de wereldkampioenschappen darten, georganiseerd door o.a. PDC. Lees hieronder meer over deze toernooien en blijf op de hoogte!

Artikelen

William Hill World Darts Championship

Categorie: Darttoernooien / 08-06-2016 09:43

Het William Hill World Darts Championship wordt jaarlijks gehouden in het Alexandra Palace in Londen. De World Darts Championships worden al sinds 1994 georganiseerd. Het toernooi wordt gezien als het wereldkampioenschap van PDC, een van de meest toonaangevende dartsorganisatoren ter wereld. De World Darts Championships is daarnaast het dartt

Lees meer...

PartyPoker Grand Slam of Darts

Categorie: Darttoernooien / 08-06-2016 09:42

De Partypoker Grand Slam of Darts is een darttoernooi tussen de winnaars van de televisietoernooien van PDC en BDO, de twee grootste dartorganisaties wereldwijd. Er waren al eerder dergelijke toernooien tussen de twee organisaties georganiseerd, maar nog nooit in het Verenigd Koninkrijk. Het darttoernooi wordt sinds 2007 georganiseerd.

<

Lees meer...

Unibet World Grand Prix

Categorie: Darttoernooien / 08-06-2016 09:41

Het Unibet World Grand Prix of darts is een van de meest bekende darttoernoois ter wereld. De beste darters ter wereld strijden om de grote geldprijzen en om de titelwinaar van dit toernooi te worden. Het toernooi wordt sinds 2001 jaarlijks in Dublin gehouden, in oktober. Het is de opvolger van het World Pairs toernooi, zoals het wereldkampio

Lees meer...

Unibet Masters

Categorie: Darttoernooien / 08-06-2016 09:38

The Unibet Masters wordt sinds 2013 georganiseerd door de Professional Darts Corporation (PDC). Onder de beste spelers wordt het prijzengeld verdeeld, waarvan het totaalbedrag de afgelopen jaren 200.000 pond bedroeg.

Aan de Unibet Masters doen de 16 beste spelers van de PDC Order of Merit mee. De winnaar van de eerste editie

Lees meer...