PartyPoker Grand Slam of Darts

Geplaatst op: 08-06-2016

De Partypoker Grand Slam of Darts is een darttoernooi tussen de winnaars van de televisietoernooien van PDC en BDO, de twee grootste dartorganisaties wereldwijd. Er waren al eerder dergelijke toernooien tussen de twee organisaties georganiseerd, maar nog nooit in het Verenigd Koninkrijk. Het darttoernooi wordt sinds 2007 georganiseerd.

Nederlandse winnaars van het toernooi waren o.a. Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld.

Feitjes over de PartyPoker Grand Slam of Darts

** Het toernooi wordt op verschillende zenders uitgezonden en in verschillende landen. In 2011 heeft SkySports een contract gekregen om het toernooi tot 2018 tot mogen uitzenden.

** Van 2014 tot 2017 is Singha Beer hoofdsponsor van de Grand Slam. Eerdere sponsoren waren William Hill, PartyBets.com en PartyPoker (Lees deze review van Partypoker). Daarnaast hebben websites van Bwin en the Daily Newspaper gesponsord.

** Bijzonder feitje: darter Martin Adams heeft al verschillende uitnodigingen om deel te nemen aan het toernooi geweigerd, omdat hij niet wil deelnemen aan een toernooi georganiseerd door PDC. Dit terwijl andere BDO-spelers wel gewoon meedoen aan het toernooi. Als gevolg werd hij in 2014 niet uitgenodigd om mee te doen. In 2015 werd hij echter weer uitgenodigd omdat hij runner-up was geworden van Lakeside 2015. Dat jaar deed hij voor het eerst mee aan de PartyPoker Grand Slam of Darts.