Unibet Masters

Geplaatst op: 08-06-2016

The Unibet Masters wordt sinds 2013 georganiseerd door de Professional Darts Corporation (PDC). Onder de beste spelers wordt het prijzengeld verdeeld, waarvan het totaalbedrag de afgelopen jaren 200.000 pond bedroeg.

Aan de Unibet Masters doen de 16 beste spelers van de PDC Order of Merit mee. De winnaar van de eerste editie van het toernooi was Phil Taylor. In de jaren daarna wonnen onder andere James Wade en Michael van Gerwen. Fans kunnen kaartjes kopen om zelf naar het toernooi te gaan, maar het is natuurlijk ook mogelijk om de wedstrijden op televisie te kijken.

Over Unibet: sponsor van de Unibet Masters

The Masters darts wordt The Unibet Masters genoemd omdat Unibet hoofdsponsor van het toernooi is. Unibet is een van Europa's grootste online gokbedrijven. Unibet (tip: lees deze review van bookmaker Unibet) richt zich voornamelijk op sportweddenschappen, casino spellen, bingo en poker. Het is natuurlijk mogelijk om bij Unibet te wedden op de speler waarvan jij denkt dat hij de Unibet Masters gaat winnen. Rondom het toernooi zijn er vaak speciale acties, zoals een 'money back special'. Hiermee vergoedt Unibet je inleg tot wel € 30,-, mocht jouw speler verliezen.

Geschiedenis van The Masters

De geschiedenis van The Masters gaat niet erg ver terug. The Masters is in 2013 tot stand gekomen door een samenwerking tussen PDC en het commerciële televisiezender ITV. Dit televisiezender had bij PDC aangegeven dat ze meer darttoernooien wilden gaan uitzenden. Bij de onderhandelingen voor een nieuw televisiecontract hebben de organisatie en de televisiezender samen een nieuw toernooi in leven geroepen. Het toernooi wordt natuurlijk ook in andere landen uitgezonden op televisie.

De eerste twee edities van The Masters werden gehouden in the Royal Highland Centre in Edinburgh. Daarna is het toernooi verplaatst naar the Milton Keynes Arena.