Bingo darts

Ben je in voor een leuke variant op het dart spel? Wij hebben een leuke game voor je gevonden, die je eens als afwisseling kunt gebruiken. Het spel heet Bingo darts en wordt gespeelt met 2 spelers.

De speler die begint wordt bepaald aan de hand van een nummer dat door een bingo machine wordt getrokken. Degene met het hoogste nummer start met gooien. De andere speler laat de bingo machine nog een nummer trekken. Dit wordt het aantal dat door de speler gegooid moet worden.

Gooien moet worden gedaan vanaf een stoel. Dit maakt het natuurlijk een stuk lastiger. Je moet met drie pijlen zo dicht als mogelijk bij het getrokken getal komen. Het tellen van de score werkt precies hetzelfde als een reguliere dart game. Als de score reeds is behaald met slechts 1 of 2 pijlen dan mag er met opzet worden gemist.

Scoor je precies het aantal van de bingo bal, dan dient het Wilhelmus gezongen te worden en verdien je 2 punten. Scoor je meer dan het aantal dat je moet scoren, dan wordt dit van je punten totaal afgetrokken. De winnaar is degene met het hoogste punten aantal. Een wedstrijd is beeindigd als geen van de spelers meer zin heeft om te spelen. Misschien is een bingo strategie spelletje dan toch een leukere keuze.

Unibet Masters

The Unibet Masters wordt sinds 2013 georganiseerd door de Professional Darts Corporation (PDC). Onder de beste spelers wordt het prijzengeld verdeeld, waarvan het totaalbedrag de afgelopen jaren 200.000 pond bedroeg.

Aan de Unibet Masters doen de 16 beste spelers van de PDC Order of Merit mee. De winnaar van de eerste editie Lees verder

PartyPoker Grand Slam of Darts

De Partypoker Grand Slam of Darts is een darttoernooi tussen de winnaars van de televisietoernooien van PDC en BDO, de twee grootste dartorganisaties wereldwijd. Er waren al eerder dergelijke toernooien tussen de twee organisaties georganiseerd, maar nog nooit in het Verenigd Koninkrijk. Het darttoernooi wordt sinds 2007 georganiseerd.

< Lees verder